Giuli's bananacake
Ingredienten: (8 pers.):
4 dooiers
6 eiwitten
220 g suiker
160 g fijngemalen walnoten
170 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
snufje kaneel
zout
150 g abrikozenjam
glaasje rum
6 bananen
citroensap
chocoladeglazuur
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C. Klop de dooiers met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en klop deze stijf. Voeg het bakmeel, de walnoten en het kaneel toe aan de dooiers, goed mengen. Meng vervolgens de eiwitten er voorzichtig door. Doe dit in een rechthoekige bakvorm (geen cakevorm) en bak in de oven gaar in 50 min. Laat de cake afkoelen, snijd dan de cake doormidden. Besprenkel beide delen met de rum en besmeer met de jam en stapel ze op elkaar. Schil de bananen en snijd ze in de lengte. Besprenkel ze met een beetje citroensap. Verdeel ze over de cake en doe hierover de chocoladeglazuur.
Receptnummer: 6714 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept