Nieuws   Zoeken 

Danny's kip-spek tortillas en quacamole
Ingredienten: (4 pers.):
Ingrediënten:
8 tortilla's
500 gram kipfilet
3 teentjes knoflook
1 kleine prei
1 grote rode ui
250 ml crème fresh
½ krop icebergsla
250 gram geraspte belegen kaas
peper en zout
2 eetlepels olijfolie
1 bakje kant en klare spekblokjes
bieslook
Bereiding:
Voorbereiding: Snijdt de kipfilet in blokjes van 1½ bij 1½ cm, knijp de knoflook door de knoflookpers, snijdt de ui en prei in kleine stukjes. Snijdt de icebergsla fijn. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan. Klop de crème fresh los met een eetlepel water met wat fijngesneden bieslook erdoor. Over aanzetten op 200 graden Celsius. Bereiding: Bak de kipfilet met de knoflook, peper en zout in een beetje olijfolie zacht aan, voeg daarbij de uisnippers. Rol de tortilla's uit en verdeel het kipmengsel over de 8 tortilla's. hier overheen de fijn gesneden prei en uitgebakken spekjes. Giet hierover een dun laagje crème fresh saus. Rol de tortilla's op en plaats ze op een rooster (voorkeur) of in een schaal. Bestrooi de tortilla met de geraspte kaas en plaats ze in de oven, na ongeveer 20 minuten uit de oven halen en genieten maar….!
Receptnummer: 6778 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Danny van der Sluys
Opmerking:
Extra tip: Deze tortilla's zijn helemaal lekker als je er een quacamole bij serveert, hier volgt een heel makkelijke n snel recept:
Ingrediënten:
1 Avocado, 250 ml crème fresh, 2 teentjes knoflook, beetje citroensap, peper en zout
Bereiding: Ontdoe de avocado van pit en vel en doe ze in een blender, als je een staafmixer hebt in een schaal of litermaat. Heb je geen van dit dan de avocado stukken met een lepel door een zeef wrijven. Meng dit met fijngeknepen knoflook, de crème fresh, peper, zout en citroensap door elkaar. Dit kan met de blender, de staafmixer of een gewone mixer. Proef de saus en breng deze met peper, zout en citroensap zo op smaak dat jij hem het lekkerst vindt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept