Ingredienten: (4 pers.):
2 teentjes knoflook
1 kleine courgette van 200 gram
25 gra boter
1 theelepel paprikapoeder
1 zakje champignonsoep, merk naar keuze
100 gram gerookte kipfilet
4 soepstengels
4 plakken rauwe ham | Bereiding:
Pel en snipper de knoflook. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook met de paprikapoeder al omscheppend goudgeel. Voeg de courgette toe en bak 1 minuut al omscheppend mee. Schenk er 1 liter water bij en voeg al roerend de inhoud van het pakje soep toe. Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem 4 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken. Snijd intussen de kipfilet in dunne plakjes. Voeg de kipfilet toe en warm nog 1 minuut goed door. Verdeel de soep over de borden en serveer met de soepstengels, omwikkeld met een plak rauwe ham. TIP: Vervang voor een kerrie-courgettesoep het zakje champignonsoep door een zakje kerriesoep. ve |