Nieuws   Zoeken 

Barbara's Mediterrane maaltijdsoep
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel olie
250 gram rundersoepvlees
zout, peper
1 ui
½ theelepel oregano
½ blik tomaatblokjes
½ pot vleesfond
½ zakje uiensoep (Knorr)
½ preistengel
3 artisjokharten
cayennepeper
Bereiding:
Soepvlees in soeppan snel rondom bruin bakken in de olie. Bestrooien met wat zout en peper. Ui snipperen en een paar minuten meebakken. Even van vuur af wat laten afkoelen om schrikken te voorkomen. Dan oregano, tomaatblokjes, vleesfond en 1½ dl. water toevoegen, weer aan de kook brengen en het geheel 1¾ uur zachtjes laten sudderen. Af en toe omroeren en controleren of het niet te hard kookt. Intussen preistengel in ringen snijden en artisjokharten in reepjes. In andere pan ½ liter water aan de kook brengen. Uiensoeppoeder erdoor roeren, artisjokreepjes toevoegen en af en toe roerend 10 minuten laten koken. Opzij zetten. Aan eind van stooftijd proeven of het rundvlees gaar genoeg is naar je smaak. Dan de uiensoep en preiringen toevoegen, goed doorroeren en de soep nog 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met cayennepeper (en eventueel nog wat zout).
Receptnummer: 6804 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Het moet wel een tijdje sudderen, maar verder is het een makkelijk recept voor een geurige, goedgevulde soep met een lekkere mediterrane smaak. Je kan het ook een dag of avond van tevoren maken en voor het serveren alleen nog de preiringen toevoegen en 5 minuten laten koken. Lekker met kaas/uienstokbrood waar je voor het afbakken (na het bevochtigen) wat oregano over hebt gestrooid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept