Ingredienten: (4 pers.):
pak diepvrieskabeljauw (450 gr) in blokjes gesneden
2 groene paprika's schoongemaakt en in stukjes gesneden
klein blikje tomatenpuree
1 flinke ui gesnipperd
peper en zout
paprikapoeder
400 ml. bouillon van een blokje
demi crame fraiche
3 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook uitgeperst | Bereiding:
Verhit de helft van de olie in een hapjespan met anti aanbaklaag en bak de kabeljauwblokjes hierin bijna gaar. Haal ze uit de pan en houd ze even appart. Doe de rest van de olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika. Doe de bloem en de tomatenpuree erbij en roer snel om. Giet de bouillon erbij en roer tot er een gebonden geheel ontstaat. Voeg de vis weer aan het geheel toe. Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder. 10 minuten laten garen. Van het vuur af de creme fraiche er door roeren. Direct opdienen. Heerlijk met pasta of rijst. |