Nieuws   Zoeken 

Cor's zuurkool met ananas, varkensvlees (of rookworst), puree en room
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak wijnzuurkool
8 - 10 flinke aardappelen
1 halve liter slagroom
1 halve liter ananasblokjes
500 - 600 gram (snel klaar) varkensvlees of 1 rookworst
zout, peper, suiker
Eventueel pakje rundvleesjus
Bereiding:
1. Breng de zuurkool aan de kook met 1 half limonadeglas extra water en 3 eetlepels suiker; laat daarna zachtjes doorpruttelen, terwijl de aardappelen koken. 2. Schil de aardappelen, voeg wat zout toe aan het water en kook tot geschikt voor puree. 3. Snijd varkensvlees in kleine blokjes (satéformaat) en bak bruin in ruim margarine of bakboter/olie (met toevoeging van zout & peper). Voeg wat water toe aan de jus en laat pruttelen tijdens koken van aardappelen. Gebruik in plaats van varkensvlees eventueel in plakjes gesneden rookworst (3 minuten magnetron (700 watt) in opengeprikte binnenzak of 15 - 20 minuten in heet water - niet koken) 4. Doe slagroom in beslagkom en meng met afgegoten ananasblokjes (voeg wat suiker toe). 5. Maak de puree af volgens eigen gebruik. 6. Voeg room & ananas toe aan gekookte zuurkool, flink doorroeren en laat nog even goed doorwarmen. 7. Dien puree individueel op (diep bord) en overgiet met zuurkool/vlees/ananas mengsel. Begiet eventueel met wat rundvleesjus.
Receptnummer: 6867 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Cor Haaksman
Opmerking:
Dit is "Hongaarse zuurkool". Je kunt de zuurkool ook eventueel zonder puree eten. Je hebt dan wel 2 pakken nodig voor 4 personen. Zelfs mensen die zuurkool normaal gesproken niet lekker vinden, zijn er dol op! En dat komt door de zoete smaak, veroorzaakt door room, suiker en ananas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept