Nieuws   Zoeken 

Varkenshaasje in roomsaus (light-versie!) van Irene
Ingredienten: (2 pers.):
kleine ui
ongeveer 200 à 250 gr. varkenshaas
1 bouillonblokje + 2 dl. water
1 el citroensap
bloem
boter of margarine (om te bakken)
ong. 1 dl koffiemelk (of koffieroom)
zout, peper
Bereiding:
uitje snipperen en fruiten in de boter.
varkenshaasje in plakjes snijden en meebakken met het uitje. Blussen met citroensap. Bouillonblokje met 2 dl. water toevoegen en het vlees ong. 15 min. op een middelmatig vuurtje laten pruttelen. In een kopje een papje maken van een heel klein beetje bloem en een paar druppels koffiemelk. Dit toevoegen aan het vlees en de rest van de koffiemelk (of koffieroom) toevoegen totdat er een sausje ontstaat. Afmaken met peper en zout.
Receptnummer: 698 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Irene de Veer
Opmerking:
Door toevoeging van hele pepers, champions e.d. onstaat er een lekkere peper c.q. championsaus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept