Nieuws   Zoeken 

Carla's sambal Kentang [aardappelsambal]
Ingredienten: (10 pers.):
250 gr. kippenlever en -maagjes
500 gr. aardappelen
3 eetl. olie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 kleine tomaat
3 rode pepers
1 eetl trassi
1 eetl. suiker
3 plakjes laos [ca. 1 cm. dik]
1/2 th.l. zout
1/4 th.l. ve-tsin.
Bereiding:
Kook de kippenlevers en -maagjes in water en snijd ze in stukjes. [ca. 10 min.] Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie en bak hierin de schijfjes aardappel krokant. Fruit de gesnipperde ui en het fijngehakte knoflook in 3 eetlepels olie. Voeg tomaat, peper, trassi, suiker en laos toe en bak ze mee. Doe de gesneden levertjes en maagjes met het zout en de ve-tsin in de pan en bak alles goed door. Doe de gebakken aardappelen erbij en schep alles om tot het vocht verdampt is.
Receptnummer: 7081 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Carla Prins Vergeer
Opmerking:
De sambal recepten komen uit een Surinaams bekroond kookboek, geschreven door Fokkelien Dijkstra.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept