Nieuws   Zoeken 

Els' Sun zi Kei (kipfilet met uien, knoflook en chillysaus)
Ingredienten: (2 pers.):
2 enkele kipfilets
2 knoflookteentjes
2 uien
1 dl zoete chillysaus (loempiasaus)
1 dl water
Bereiding:
Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit wat olie in een koekepan en bak daarin reepjes kipfilet. Pers direct de knoflookteentjes boven de pan uit. Pel de uien en snij deze in de breedte door en leg het snijvlak op de snijplank. Snij de uihelften in plakjes. Doe de plakjes ui in de pan als de kipreepjes goudbruin zijn. Bak nog 2 miniten door. Doe nu de chillysaus en het water in de pan en roer goed door. Laat het gerecht 5 minuten pruttelen. daarna nog eventueel in laten dikken. serveren met nasi, bami of witte rijst.
Receptnummer: 7107 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Els
Opmerking:
Dit gerecht hebben we twee keer gegeten 1 keer van de chinees en 1 keer zelf gemaakt. Het is super makkelijk te maken en het lijkt alsof het zo van de chinees komt! Ik ga dit gerecht ook nog proberen met varkensreepjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept