Ingredienten: (4 pers.):
750gr sperzieboen (schoongemaakt en gebroken
30 gr. boter
250gr.magere spekreepjes
2 gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1.5 theelepel kerriepoeder
1.5 theelepel sambal
2.dl vleesfond
1,5theelepel allesbinder
1eetlepel fijngehakte koriander | Bereiding:
Boontjes 12-15 min. beetgaar koken en in vergiet uit laten lekken. In de wok boter smelten en spekjes zachtjes uitbakken.Spekjes uit de wok halen en warm houden.In het vet de ui fruiten en knoflook en kerrie even mee bakken.Boontjes er bij en ook even meebakken.Voeg de vleesfond toe,aan de kook laten komen en 5 min. laten sudderen.Bindenmet allesbinder en spekjes er bij.Opdienen in schaal en koriander er er over strooien. Lekker met rijst en komkommersalade. over strooien. |