Nieuws   Zoeken 

Corry's zuurkoolschotel met kip
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram kipfilet
2 appelen
2 uien
1 blikje manderijntjes
25 gram boter of magarine
500 gram wijnzuurkool
50 ml witte wijn of appelsap
aardappelpuree (van 750 gram aardappelen of een pakje puree
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel maizena
100 gram ontbijtspek (plakjes)
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4 Kip in stukjes snijden.Appelen schillen,klokhuis verwijderen en appelen in stukjes snijden.Uien pellen en in stukjes snijden. Manderijntjes laten uitlekken en sap opvangen.In braadpan of wok boter of magarine verhitten en hierin kipfilet lichtbruin bakken.Uien toevoegen en 2 minuten meebakken appelen toevoegen en ook twee minuten meebakken zuurkool toevoegen goed door elkaar roeren en even meebakken. 2 รก 3 eetlepels sap van de manderijntjes en witte wijn of appelsap toevoegen aan de kook brengen en zuurkool ca 15 minuten met deksel op de pan zachtjes stoven.Intussen aardappelpuree maken.Slagroom met maizena vermengen en samen met de manderijntjes door de zuurkool roeren.Ovenschotel invetten en zuurkool erin scheppen. Aardappelpuree over zuurkool verdelen en plakjes spek erop leggen. De schaal ca. 35 minuten in het midden van de oven zetten.
Receptnummer: 7161 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Corry Hendriksen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept