Nieuws   Zoeken 

Beppie's pittige bietensoep
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rode bietjes (gekookt).
125 gr. wortelen.
175 gr. ui.
300 gr. gekookte aardappelen.
4 eetl. olijfolie.
1 ½ ltr. runderbouillon (zelfgemaakt of van een tablet).
4 teentjes knoflook.
25 gr. bloem.
1 ¾ dl. tomatenpuree.
3 eetl. azijn.
2 eetl. bladpeterselie.
2,5 dl zure room.
suiker naar smaak.
zout/zwarte peper.
Bereiding:
Wortel en ui in plakjes snijden. De bietjes schillen en klein hakken, ook de knoflook. Fruit de wortels, ui, bietjes en knoflook zachtjes in de olijfolie. Verhit in een andere pan de bouillon. Roer de bloem door de groenten en giet beetje bij beetje de warme bouillon erbij. Doe er de, in plakjes gesneden, aardappels bij en laat alles 40 min. pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, azijn en suiker. Pureer de soep zijdeglad. Serveer in grote kommen met een dot zure room en de gehakte peterselie. Eet smakelijk!
aanvulling: Vergeten bij het recept te vermelden dat de tomatenpuree er natuurlijk ook nog doorheen geroerd moet worden. Doe het maar tegelijk met de aardappelen.
Receptnummer: 7162 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Recept uit het blad: Home and Garden.
Lekker met een stuk stokbrood!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept