Nieuws   Zoeken 

Sandra's bietenschotel uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
aardappelpuree (gemaakt met twee zakjes aardappelpuree, water en melk OF zelf aardappelpuree maken -ong 900 gr aardappels ongeschild- ...de bereidingstijd wordt dan 1 half uur langer!)
zout en peper voor in de aardappelpuree
1 grote pot rode bietjes (uit laten lekken) OF ontdooide bietjes uit de diepvries OF verse bietjes (houd in het laatste geval ook rekening met de langere bereidingstijd)
1 blik ragout (je favouriete smaak: de schotel smaakt met alle soorten. Vegetarisch is dus mogelijk!)
150 gram geraspte kaas
Bereiding:
LET OP: op tijd de oven voorverwarmen! Hete lucht oven: 150 graden, andere ovens: 175 graden. --- Maak de aardappelpuree, zout en de peper toevoegen naar eigen smaak. Vul een grote ovenschaal met alle aardappelpuree, doe daar vervolgens de bieten overheen en daarna de ragout. Dan de geraspte kaas erover strooien. De schotel 20 minuten in de oven zetten om heet te maken en de kaas een mooi korstje te geven.
Receptnummer: 7216 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
Het klinkt als een hele rare combinatie, maar het is een echte aanrader. En ... de volgende dag ook nog goed te eten: opbakken in de hapjespan. Makkeljik, lekker en nog sneller!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept