Nieuws   Zoeken 

Arry's pompoen-lamsstoofpotje
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg pompoen of patisson (of courgette) in stukjes
250 gr lamsvlees
citroensap
2 el olie
25 gr boter
1 gesnipperde ui
2 vleestomaten ontveld en in stukjes
1 teen knoflook fijngesneden
2,5 dl bouillon
4 aardappelen
tomatenketchup
zout en peper
Bereiding:
Wrijf het vlees is met citroensap en laat even intrekken. Snijd het vlees daarna in dobbelsteentjes. Bak het vlees in een mengsel van olie en boter goed bruin. Voeg ui toe en laat even bakken. Voeg tomaat, knoflook, bouillon en zout en peper toe en laat ca. 1 uurtje zacht sudderen. Voeg dan de blokjes aardappel en pompoen toe en laat het geheel nog 20 min. sudderen. Op smaak afmaken met zout, peper en tomatenketchup.
Receptnummer: 7304 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Dit is niet echt snelklaar, maar wel lekker. Je kunt het vlees ook een dag van tevoren klaarmaken en de volgende dag opwarmen en de schotel afmaken. Een patisson is een klein soort pompoen, groenachtig-wit van kleur, afgeplat rond met een gekartelde rand (een soort vliegende schotel). De smaak lijkt op courgette.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept