Nieuws   Zoeken 

Beppie's kippenvleugels
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo grote kippenvleugels.
(Bij 1 kilo zijn dat er ± 12 stuks)!
1 grote knoflookbol.
1 grote of 2 kleine citoenen.
1 dl. olijfolie.
Bakpapier.
Bereiding:
Het lijkt een heel verhaal, maar je moet het gewoon een dag van te voren plannen Voorbereiding: 1 dag van te voren!!!!! Leg de knoflookbol op een schaaltje in de magnetron en zet het 2-3 minuten op vol vermogen. Voel of de teentjes zacht zijn, pas op heet!! Druk nu de zachtgeworden teentjes uit de velletjes uit in een kom van de keukenmachine of de staafmixer. Pers de citroen uit, doe het sap bij de knoflookpulp, maar zorg er voor dat er geen pitten meegaan! Giet er ruim 1 dl. olijfolie bij en laat de keukenmachine of de staafmixer er een gladde dikkige witte saus van pureren. Doe de kippenvleugels in een plastic zak, giet het knoflookmengsel erbij en wrijf het goed in de vleugels,(aan de buitenkant van de zak). Laat de zak met inhoud minstens 24 uur in de koelkast marineren! Af en toe de boel weer eens lekker inwrijven!! Aan de buitenkant van de zak! Verwarm (de volgende dag), de oven voor, op 200°C, bekleed een bakblik met bakpapier en leg de vleugels erop, met de velkant naar boven. Laat ze ong. 3 kwartier bakken, tot ze mooi krokant en bruin zijn en lekker gaar. Maar dat zijn ze na die tijd wel! Bestooi ze daarna ev. met zout en peper en eet ze meteen op!! Echt heel lekker, dus eet smakelijk!!
Receptnummer: 7323 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit is een recept uit "De Volkskrant" (van Sylvia Wittemann). Zei zegt : wie dit eenmaal heeft gegeten hoeft nooit meer die droge kipfilet! Je kan het ook maken voor een buffet, (koud smaakt het nl. ook prima), maar dan moet je hoeveelheid natuurlijk aanpassen! Op de markt heb ik er €1.90 per kilo voor betaald, dus echt goedkoop!
Wij hebben het gegeten met een dipsaus, Viëtnamesche saus! Had ik toevallig nog in huis, maar je kunt er natuurlijk van alles bij fantaseren!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept