Ronny's vijgen met vanille-ijs
Ingredienten: (4 pers.):
30 gr vetstof
8 klontjes suiker
12 verse vijgen
1 caneelstokje
sap van 3 sinaasappelen
1 dl armagnac
1 dl sinaasappellikeur of grand-manier
vanille-ijs
1.1/2 l slagroom
Bereiding:
smelt de vetstof voeg de suiker toe en laat karmeliseren. snijd elke vijg kruisling in en leg ze in de caramel. voeg het kaneelstokje en het sinaasappelsap toe. verwarm op een hoog vuur. giet er de armagnac en sinaasappellikeur bij en flambeer. serveer de vijgen met vanille-ijs en een toefje stijfgeklopte slagroom
Receptnummer: 7353 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept