Harrie's nasi goreng
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rijst (Surinaamse)
1 kleine ui
100 gram varkensvlees
50 gr. garnalen
100 gr. gerookt spek
100 gr. ham
1 kleine prei
lombok c.q. sambal,
2 teentjes knoflook
1 stukje trassi
2 tl Ketoembar
1 tl Djintan
(denk erom deze altijd 2 op 1 anders is er de
kans dat het gerecht gaat verzepen)
2 maggiblokjes
1 el ketjap
margarine of slaolie
Bereiding:
De rijst koken, het liefst een dag van te voren
Het varkensvlees, rookspek, ham en de prei in lange reepjes snijden van ongeveer anderhalve cm.
U doet de margarine of slaolie in een wadjang of braadpan en daarin de gesnipperde ui,trassi, knoflook, lombok of sambal, ketoembar en de djintan.
En fruit het geheel enige ogenblikken aan.
Hierna doet u het gesneden spek en vlees erbij, het laatst de ham en de garnalen en dan de helft van de prei.
Het geheel enkele minuten aanbraden onder voordurend omzetten ( doorroeren ).
Het gebraden mengsel overdoen in een vergiet welke u weer boven de pan plaatst, zodat het overtollige vet kan worden opgevangen.
Hierin gaat u de rijst aanbraden en het mengsel van vlees, garnalen, spek en ham toevoegen en het geheel enkele minuten doorbakken, op smaak brengen met de bouillonblokjes welke u boven de nasi verkruimelt. Indien het geheel goed warm is het vuur uitdoen en de ketjap erover gieten daarna de nasi nog even goed doorroeren en de helft van de prei als garnering eroverheen.
Selamat Makan. ( eet smakelijk )
Receptnummer: 739 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Indien je niet weet hoe rijst te koken, geef mij maar een seintje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept