Ingredienten: (4 pers.):
8 dunne koolvisfilets à ong. 80 gr. per stuk
citroensap
zout
een kilo verse spinazie
nootmuskaat
bakje kruidenboter
bekertje crème fraîche
4 tomaten | Bereiding:
Oven voorverwarmen op 220 graden. De koolvisfilets afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Besprenkelen met citroensap en met zout bestrooien. De spinazie goed schoonmaken en wassen. Vervolgens een minuutje of 3 koken in een klein beetje water met wat zout. Daarna goed uit laten lekken in een vergiet. Wat nootmuskaat erdoor roeren. Een van de visfilets bestrijken met kruidenboter, een gedeelte van de spinazie erop verdelen. Een andere visfilet erop leggen en de bovenkant weer bestrijken met kruidenboter. ZO maak je ze dus allevier. Leg ze in een ovenschaal en verdeel de crème fraîche erover. De tomaten in plakjes snijden en in de ovenschaal leggen. Tot slot een minuutje of 20 in de oven. Als de bovenkant te bruin wordt dan dek je het af met alumiumfolie. Eet smakelijk! |