Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. varkenspoulet
100 gr. garnalen
1 fijngehakt teentje knoflook
1 grote fijngesneden ui
1 fijngesneden kool (witte )
4 fijngesneden kemiries
2 daun salam
2 goudbouillonblokjes
2 kleine kopjes water
2 tl sambal (zie mijn sambal recept )
1 tl laos
1 tl suiker
1/2 tl koenjit
1/2 tl djahe
6 el olie | Bereiding:
Trek bouillon van het poulet, dit kun je het best de avond van te voren doen.
Fruit in de olie dan de poulet, ui, knoflook, sambal, laos, djahe, kemirie en salam.
Voeg de bouillon en blokjes toe, daarna water, suiker, koenjit en de kool.
Indien je wilt kun je er nog 4 hard gekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder erbij doen.
De kool niet helemaal gaar laten worden.
Selamat Makan (Eet smakelijk ) |