Harrie's sambal goren kol (kool)
Ingredienten: (4 pers.):
200 gr. varkenspoulet
100 gr. garnalen
1 fijngehakt teentje knoflook
1 grote fijngesneden ui
1 fijngesneden kool (witte )
4 fijngesneden kemiries
2 daun salam
2 goudbouillonblokjes
2 kleine kopjes water
2 tl sambal (zie mijn sambal recept )
1 tl laos
1 tl suiker
1/2 tl koenjit
1/2 tl djahe
6 el olie
Bereiding:
Trek bouillon van het poulet, dit kun je het best de avond van te voren doen.
Fruit in de olie dan de poulet, ui, knoflook, sambal, laos, djahe, kemirie en salam.
Voeg de bouillon en blokjes toe, daarna water, suiker, koenjit en de kool.
Indien je wilt kun je er nog 4 hard gekookte eieren in stukjes en wat paprikapoeder erbij doen.
De kool niet helemaal gaar laten worden.
Selamat Makan (Eet smakelijk )
Receptnummer: 741 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Dit gerecht smaakt heerlijk bij nasi (witte rijst) en daarbij een eier- en vleesgerecht
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept