Theo's speculaas-ijstaart
Ingredienten: (10 pers.):
8 eieren
1/2 liter slagroom
175 gram suiker
400 gram speculaas/bastognekoeken
1 theelepel speculaaskruiden
Bereiding:
de helft van de koek verkruimelen ( zo fijn als mogelijk) speculaaskruiden toevoegen. De slagroom met de helft van de suiker stijfjkloppen, jierna vermengen met de koekkruimels 5 hele eieren en 3 eidooiers au-bain marie tot op ongeveer 37 graden. Ei mengsel van het vuur halen en licht geel kloppen tot het een yoghurtachtige substantie wordt. Dit mengsel door de slagroom/koek mengen tot het een geheel is. Cake vorm de wanden en de bodem bedekken met de overgebleven koekjes en daarna de vorm voorzichtig vullen. Hierna in de vriezer voor 24 uur

aanvulling: de andere helft van de suiker door het ei mengsel
Receptnummer: 7417 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
langer dan 24 uur mag ook worden de koekjes lekker zacht
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept