Nieuws   Zoeken 

Barbara's Turkse aubergine/gehaktovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
2 kleine aubergines of 1 grote
zout
2 1/2 eetlepels olie
250 gram kalfsgehakt
1 kleine ui
1 teentje knoflook
blik tomaatblokjes
zwarte peper
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel tijm
1 grote vleestomaat
1 groene puntpaprika (of 1 gewone)
Bereiding:
Aubergines in plakken snijden, grote plakken halveren en plakken met zout bestrooien. Ca. 30 minuten laten staan, daarna afspoelen en droogdeppen. Plakken aubergine in 1 eetlepel olie ca. 5 minuten omscheppend bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Intussen ui snipperen. Tomaat ontvellen, in halve plakken snijden en van vocht ontdoen. Puntpaprika in lange repen snijden. Oven voorverwarmen op 180 graden. Uisnippers ca. 3 minuten bakken in ½ eetlepel olie. Knoflook erboven uitpersen en 1 minuut mee laten bakken. Gehakt toevoegen en rul bakken. Van vuur af tomaatblokjes, zout, zwarte peper, peterselie, kaneel en tijm toevoegen. Alles goed mengen en tot dikke saus laten inkoken. Af en toe omroeren. Plakken aubergine in een ingevette ovenschaal leggen. Saus erover scheppen. Plakken tomaat en repen paprika er netjes over verdelen. 1 eetlepel olie erover sprenkelen. Ovenschaal 25 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 7439 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Patlican Karnyarik. Slechts 250 Kcal. per persoon. Lekker met brood en komkommer/uiensalade met feta. Je bent sneller klaar als je de plakken aubergine direct bakt, maar dan verliezen ze meer vocht en smaken ze bitterder. Goed van tevoren te bereiden, dan alleen op het laatste moment de olie erover sprenkelen en in de oven zetten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept