Harrie's smoor daging sapi (smoor van rundvlees)
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond in dobbelstenen gesneden rundvlees
1 grote in fijne reepjes gesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
4 el ketjap-manis
1 el banda-foelie
1/2 el citroensap
peper, zout, nootmuskaat naar smaak
Bereiding:
Fruit in wat margarine de ui, knoflook en de kruiden en doe, na het bruinen van de ui, het vlees erbij.
Dan de ketjap erbij en laat dit goed in het vlees intrekken.
Voeg er dan het citroensap en 1 a 2 kopjes water aan toe en laat het geheel op een klein vuur ca. 45 minuten doorsudderen totdat het vlees goed gaar is.
Serveer dit bij witte rijst (nasi).
Selamat Makan ( eet smakelijk )
Receptnummer: 744 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Bijna alle recepten die ik geef, kun je invriezen zodat je heel gemakkelijk op een doordeweekse dag een rijsttafel op tafel kunt zetten. Vind je nasi-goreng lekkerder ?? Geen punt ook dat smaakt erbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept