Nieuws   Zoeken 

Mieke's broeder of 'Jan in de zak'
Ingredienten: (6 pers.):
1 pond zelfrijzend bakmeel
2 eieren
half pond gewelde rozijnen
4 dl melk
zout
Voor de saus:
2/3 deel suikerstroop(gele pot)
1/3 deel (room)boter
Bereiding:
Alle ingredienten door elkaar roeren, wat het makkelijkst gaat met een mixer. Het moet een vrij taaie massa worden. Vet een (tulband)vorm in en stort het deeg erin. Even gladstrijken.Zet hem 60 minuten in een oven van ong 200 graden. Als hij mooi bruin is op een rooster storten en wat af laten koelen. Snij de broeder in dikke plakken en bak die in een koekenpan aan beide zijden bruin. Serveren met stroopsaus: Suikerstroop en boter in pannentje doen en op het gas warm laten worden. Even goed doorroeren en klaar
Receptnummer: 7578 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Vroeger maakte mijn tante uit Medemblik dit als het harddraverij was.Dat was (is?) slechts een keer per jaar. Zij deed het beslag dan in een linnen zak en hing die in een pan kokend water.Deze ovenvariant heb ik zelf verzonnen. Het kan ook in de magnetron. Dan moet je er alleen wel wat meer melk doorheen doen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept