Nieuws   Zoeken 

Beppie's Amsterdamse aardapelsalade
Ingredienten: (4 pers.):
1,5 kg. aardappels
zout/peper.
1 potje zoet/zure Amsterdamse uien.
(ca. 340 gr.)
1 bekertje sour cream (125ml.)
3 eetl. mayonaise.
1 eetl. mosterd.
3 eetl. fijngehakte peterselie.
Bereiding:
Schil en was de aardappels en snijd ze in gelijke blokjes. Breng de aardappels in koud water met wat zout aan de kook, 10 - 15 min. Afgieten en een beetje af laten koelen De Amsterdamse uitjes in vieren snijden. Meng de sour cream met de mayonaise, de mosterd, 2 eetl. peterselie en 2 eetl. van het uienzuur. Breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelblokjes met de dressing, schep de salade in een schaal en strooi de rest van de peterselie erover. Variatie 1: Aardappelsalade met witlof en appel. Voeg met de Amsterdamse uien, een in smalle reepjes gesneden stronkje witlof toe en een (ongeschilde) rode appel in kleine stukjes! Variatie 2: Aardappelsalade met tomaatjes en kappertjes. Vervang de Amsterdamse uien door 4, (in reepjes gesneden) gedroogde tomaten en 2 eetl kappertjes! Eet smakelijk!!
Receptnummer: 7581 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker bij vlees, kip of vis en een stuk stokbrood met een komkommersalade.
Recept uit een boekje van Campina kookidee.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept