Nieuws   Zoeken 

Barbara's ovenschoteltje met zalmragout
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
300 gram rösti (diepvries)
zout, peper
paprikapoeder
potje spinazie (of vers/diepvries)
bakje gerookte zalmsnippers (100 gram)
blikje zalmragout
1/2 klein bekertje crème fraiche
1 bosui
4 eetlepels geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Spinazie goed uit laten lekken (evt. eerst koken of ontdooien). Bosui in dunne ringetjes snijden. Rösti ca. 5 minuten af en toe omscheppend bakken in de boter. Op smaak brengen met wat zout, peper en paprikapoeder. Intussen zalmragout zachtjes verwarmen tot het wat meer vloeibaar is geworden. Crème fraiche, zalmsnippers en bosuiringetjes erdoor scheppen. Het ragoutmengsel over 2 ingevette eenpersoonsschaaltjes (of 1 grotere schaal) verdelen. Daarover eerst de spinazie en daarna de rösti verdelen. Tenslotte elk schaaltje bedekken met 2 eetlepels geraspte kaas. De schoteltjes ca. 20 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 7664 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Verse spinazie is natuurlijk het lekkerst, maar als je een pot gebruikt kan je de schoteltjes van tevoren klaar maken en op het laatste moment in de oven zetten. De blikjes zalmragout zijn nu volop verkrijgbaar bij AH.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept