Ingredienten: (4 pers.):
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel honing
3 eetlepels sesamolie
4 stukken roodbaarsfilet van 70 gram elk
(andere stevige vis mag ook)
100 gram Chinese mie
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel gemberwortel, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes gesneden
3 lente-uitjes
1 wortel in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
1 eetlepel koriander, fijngesneden | Bereiding:
meng de zonnebloemolie, het limoensap en de honing en marineer de vis hierin 20 minuten. verhit de sesamolie in een wok. roerbak hierin de knoflook, de gemberwortel, de rode peper, de wortel, de paprika en de lente-ui. rooster de vis 4 minuten onder de grill, tussendoor 1 maal omdraaien. bereid de noedelsvolgens de gebruiksaanwijzing en verdeel ze over de borden. leg de vis en de groenten erop en garneer met koriander en verse peper. |