Harrie's SMOOR Indo-Euro recept
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. rundvlees
1 teentje knoflook (fijngesneden)
7 sjalotjes (fijngesneden)
3 kruidnagels
1 kopje bouillon (blokjes)
1/4 pakje margarine
2 el ketjap manis
citroensap (scheutje)
nootmuskaat
peper en zout naar smaak
Bereiding:
Het vlees in dobbelstenen snijden. In een braadpan de margarine verhitten en hierin de knoflook en de sjalotjes licht aanfruiten. Dan het vlees met de kruidnagels, peper, zout en de citroensap toevoegen en dit goed mengen. Het deksel op de pan en het vlees in z'n eigen vocht gaar smoren. Is het vocht ingekookt en het vlees nog niet gaar genoeg dan wat bouillon erbij doen en verder gaar laten smoren. Dan pas de ketjap erbij en naar smaak afmaken. Wilt u meer saus, dan wat meer bouillon toevoegen. Dit gerecht smaakt heerlijk bij witte rijst.
Receptnummer: 769 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Ketjap: indien u wel ketjap-manis heeft en u moet ketjap-asin hebben, dan de benodigde hoeveelheid met wat maggi vermengen. Heeft u echter ketjap-asin en u heeft ketjap-manis nodig, dan het benodigde aanmengen met bruine basterdsuiker. Asim is zout, Manis is zoet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept