Harrie's porkchop spanisch style
Ingredienten: (2 pers.):
4 dunne karbonaadjes (slager vragen)
peper
zout
cayenepeper
mosterd
olie
Voor de saus:
1 ui (in dunne ringen snijden)
1 kleine rode paprika (dunne reepjes)
2 rode spaanse pepers (in ringen snijden)
2 flinke tenen knoflook (fijngesneden)
1 blikje tomatenketchup
klein blikje doperwten
2 kleine tomaten (in blokjes)
1 wortel (peen) heel fijn snijden (lucifers)
handvol bloemkool roosjes (blancheren)
8 kleine spruitjes of 4 grote dan in vieren snijden en ook blancheren
350 ml. bouillon (blokjes)
ketjap
maizena
Bereiding:
Karbonaadjes droogdeppen en kruiden met peper, zout,snufje cayenepeper en eventueel met een likje mosterd (hoeft niet)en aanbraden in een (braad)pan met wat olie. Indien ze mooi bruin zijn eruit halen en even apart leggen.
In de overgebleven olie de uiringen, spaanse pepers, paprika en knoflook aanfruiten, zodra de uiringen glazig worden de tomatenketchup en een scheutje ketjap erbij. Even goed doorroeren en dan de doppers, tomaten, geraspte wortel, bloemkoolroosjes en spruitjes toevoegen. Ook dit heel even goed mengen. Dan de bouillon toevoegen niet alles tegelijk maar even bekijken. Dan eventueel binden met de maizena.
De gebakken karbonades hierin mee laten smoren tot ze op temperatuur zijn.
Dit smaakt heerlijk bij gefrituurde aardappeltjes.
Receptnummer: 770 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Harrie
Opmerking:
Het staat u natuurlijk vrij om, in plaats van 4 dunne gewoon 2 normale karbo's te nemen, maar dan moet u ze wel iets langer aanbraden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept