Nieuws   Zoeken 

Micha's rijstschotel met eieren en bloemkool
Ingredienten: (4 pers.):
250 gram rijst
500 gram bloemkool , schoongemaakt en in roosjes vcerdeeld
2 eetlepels kerrie
3 eieren hardgekookt gepeld en in plakjes gesneden
60 gram boter
35 gram bloem
1 dl koffieroom
1 eierdooier
zoet
peper
3n eetlepels paneermeel
Bereiding:
1 kook de rijst in 5 dl kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar en droog in een pan 2 kook indertussen de bloemkool met ruim kokend water met wat zout in circa 20 minuten gaar in een pan laat de bloemkool uitlekken en vang 3 dl van het kookvocht op 3 roer 1 eetlepel van de kerrie door door de gekookte rijst 4 leg de kerrierijst in een beboterde ovenvaste schaal , voeg de roosjes uitgelekte bloemkool toe en bedek het geheel met de plakjes ei 5 erwarm de oven voor op 200 graden 6 smelt 35 gram van de boter in een pan en roer er de rest van de kerrie en de bloem door voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje 3 dl bloemkoolkookvocht en de koffieroom toe tot een gebonde saus is onstaan laat de saus 5 minuten zachtjes koken 7 neem de pan van de hittebron af en roer de eierdooier door de saus op smaak met wat zout en peper 8 schenk de saus over de rijst ende bloemkool in de schaal. bestrooi het geheel met het paneermeel en verdeel de rest van de boter over het gerecht 9 bak de rijstschotel circa 25 minuten in de voorverwarmde oven tot alles door en door warm is en er een mooi bruin korsje is ontstaan
Receptnummer: 7716 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
niet
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept