Ingredienten: (8 pers.):
7 blaadjes witte gelatine
1 blaadje rode gelatine (voor de mooie roze kleur), totaal 16g gelatine
1 groene paprika
1/2 kleine komkommer
2 takjes peterselie
1 blik zalm (ongeveer 440g)
1 bakje Hüttenkäse à 200g
8 el mayonaise
1/2 tl dragon
1/2 tl zout
peper
3 el citroensap
blaadjes sla voor het opdienen | Bereiding:
Voorbereiden: In kom met ruim koud water gelatine ongeveer 10 min. weken. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in hele kleine stukjes snijden. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. Zalm afgieten en graatjes verwijderen. In kom zalm fijnprakken. Toevoegen: Hüttenkäse, mayonaise, paprika, peterselie en dragon. Goed door elkaar roeren tot zalfachtige massa. Op smaak brengen met zout en snufje peper. In steelpan 1/8 dl water verhitten. Gelatine goed uitknijpen. Al roerende in water oplossen. Citroensap erdoor roeren. Cakevorm (inh. 1l) omspoelen met koud water. 6 el gelatinemengsel op bodem schenken. Hierin komkommer dakpansgewijs leggen. In koelkast in ongeveer 10 min. laten opstijven. Intussen rest van gelatinemengsel door zalmmengsel roeren. In cakevorm scheppen. Bovenkant gladstrijken. In koelkast in ongeveer 1 uur stijf laten worden. Sla wassen en uitslaan. Bereiden: Platte schaal op cakevorm leggen. Samen keren. Even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden. Sla rondom zalmmousse leggen. Aan tafel in plakken snijden. Lekker met toast. |