Nieuws   Zoeken 

Diana's abrikozenmousse met bitterkoekjes en Amaretto
Ingredienten: (6 pers.):
75g gedroogde abrikozen
1,5 dl sinaasappelsap, Appelsientje vers
75g suiker
250g mascarpone
125 cc slagroom
100g bitterkoekjes
4 el Amaretto di Saronno
Bereiding:
Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer. Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en Amaretto door het abrikozenmengsel. Schep de mousse in een schaal of eenpersoons coupes. Zet de glazen tot gebruik in de koelkast. Garneer de mousse eventueel met een bitterkoekje.
Receptnummer: 7741 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Alternatief voor de bitterkoekjes is Italiaanse cantuccini (kleine harde amandelkoekjes).Dit is een recept dat dit jaar in het Sligrokrantje stond, bedacht door kok Albert Tielemans. Geprobeerd en erg lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept