Nieuws   Zoeken 

Diana's volkorenkruidkoek
Ingredienten: (12 pers.):
150g rozijnen
300g volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
250g bruine basterdsuiker
7 tl koekkruiden + nog een snufje
snufje zout
1 ei
1 el keukenstroop
2 dl melk
1/2 el bloem
1 1/2 el bakgember
ev. sukade, halve amandelen, greinsuiker
cakevorm van 1,5 l
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden. NIET MET HETE LUCHT! In kommetje met heet water rozijnen ongeveer 10 minuten wellen. In kom doen: volkorenmeel, bakpoeder, bruine basterdsuiker, koekkruiden en zout. Ei boven meelmengsel breken. Stroop toevoegen. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. In zeef rozijnen goed laten uitlekken. Bloem erdoor mengen. Rozijnen en gember door beslag roeren. Cakevorm invetten. Beslag in vorm schenken (niet meer dan voor 3/4 deel vullen). Eventueel erop leggen: halve amandelen en/of greinsuiker. Eén richel onder midden van oven kruidkoek in 80 minuten bruin en gaar bakken. Koek is gaar als erin gestoken breinaald er droog uitkomt. Eventueel laatste 15 minuten afdekken met aluminiumfolie. Koek iets laten afkoelen. Uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Receptnummer: 7763 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
Omdat in dit recept geen vet gaat, doe je er wel een beetje boter op denk ik.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept