Tom’s nu niet meer geheime bierballenrecept
Ingredienten: (4 pers.):
1 rode paprika
1 groene paprika
1 flinke ui
1 ŕ 2 zakjes jachtsaus (Knorr o.i.d.)
800 gram half om half gehakt
boter om in te braden
aantal flesjes bier:
liefst Hertog Jan
1/2 rol beschuit (of zoveel als nodig)
2 kleine eieren
scheutje melk
Bereiding:
Meng het gehakt met de eieren en de fijngewreven beschuit. (voeg naar eigen smaak peper en zout toe). Voeg wat melk aan de gehakt toe als je dit te droog vindt. Vorm hier 4 flinke ballen van. Snijd de paprika’s en de uien in grove stukken. Smelt de boter in een flinke braadpan en fruit hier de groenten even in aan. Doe er de gehaktballen bij en braad ze rondom bruin. Voeg daarna zoveel bier toe dat de ballen net niet helemaal onder staan. Laat ongeveer 30 minuten sudderen. Haal de ballen uit de pan en leg ze even apart. Houd ze warm onder aluminiumfolie. Maak ondertussen het (de) zakje(s) saus open. Vermeng de inhoud van het (de) zakje(s) in een kom met een beetje van de jus en roer tot het een glad geheel is. Doe dit dan weer in de pan en roer goed door. Leg de ballen weer in de saus en warm nog even goed door. Lekker met patat en een frisse salade. Appelmoes voor de kids natuurlijk. Tip: Dit kun je natuurlijk ook doen met balletjes ter grote van een bitterbal. Serveer ze dan als (bier)snack.

aanvulling: Even wat wijzigingen in het bierballenrecept van bro himself: Bier moet Hertog Jan Triple zijn. Tom: als je zegt Tom's bierballen moet je ook Tom's bier gebruiken.Verder fruit hij de groenten niet maar snippert ze en mengt ze door de gehakt. Niet met beschuit maar met Bretonse gehaktmix (voor het Bourgondische effekt zeg maar). De saus maak je dan volgens de aanwijzingen op de verpakking en mengt die met de jus.
Receptnummer: 7769 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit speciale recept is bedacht door mijn broer Tom. Totdat hij mij vroeg hoe het ook al weer zat met bereidingstijden “en zo” was het het best bewaarde geheim van Soesterberg. Lieve broer: dit is speciaal voor jou zodat je je recept er altijd weer even bij kunt pakken en dan moet je ons binnenkort maar eens uitnodigen om te komen proeven. Er is per slot van rekening maar een Soesterbergse bierballenbakker! Zus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept