Nicole's kippastei met prei
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak deeg voor hartige taart
300 gr. kipfilet
zout en verse peper
nootmuskaat
2 preien
1 sjalotje
2 eieren
125 ml. slagroom
25 gr. boter
pan met vergiet en deksel
lage taartvorm met een doorsnede van 26 cm
Bereiding:
Laat het deeg ontdooien. breng in de pan een weinig water aan de kook. Betrooi de kip met zout, peper en nootmuskaat en leg ze in de vergiet. Hang de vergiet boven de pan met kokend water, doe het deksel erop. (let op dat het water de kip niet raakt) en laat de kip in 10 min. gaarstomen. Laat de kip iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
snijd de prei en de sjalotjes in ringetjes.. Smoor ze 4 min. in de boter. Splits één ei. Klop het eiwit met 2 el slagroom los. Klop de dooier met de rest van de slagroom, het andere ei, wat zout, peper en nootmuskaat los. vet de taartvorm in en bekleed deze met 3/4 van het het deeg. Leg hier de helft van de prei op, dan de kip, de rest van de prei en het eidooier- mengsel. Sluit de vorm af door de rest van het deeg erover te leggen en snijd een gaatje van ca. 1 cm. doorsnee in het midden van het "deksel". Schenk het eiwitmengsel hierin en bestrijk het deeg met wat melk. Bak de pie in 35 a 40 min. gaar op 200C.
Receptnummer: 779 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Nicole
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept