Nieuws   Zoeken 

Diana's Belgische honingkoek
Ingredienten: (12 pers.):
250g honing
100g keukenstroop
125g poedersuiker
10g koekkruiden
1 snufje fijne peper
1/4l water
350g roggebloem
10g bakpoeder
100g gehakte gepelde amandelen
10g boter
1 tl bloem
Bereiding:
De honing met de keukenstroop, de poedersuiker, de koekkruiden plus het snufje peper en het water glad roeren. De roggebloem vermengen met het bakpoeder en door een zeef toevoegen aan de honingmassa. Goed door elkaar roeren. Tenslotte de gehakte amandelen erdoor mengen. Een broodblikje met de boter invetten en bestuiven met de bloem. Vullen met het deeg en in een voorverwarmde oven 180 graden plaatsen. Baktijd: ongeveer 50 minuten.

aanvulling: er moet natuurlijk een snufje zout in! Verder de laatste 15 minuten alufolie erop leggen om te voorkomen dat de bovenkant openbarst. De baktijd mag 40 minuten langer!
Receptnummer: 7791 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Deze honingkoek kun je verpakken in aluminiumfolie en lang bewaren. Na vier weken is hij nog goed! Bij bewaren gaat de smaak er alleen maar op vooruit.
De roggebloem is in een reformwinkel te koop.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept