Nieuws   Zoeken 

Barbara's enchillada's gevuld met gehakt
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram gehakt
1/2 zakje Mexicaanse gehaktkruiden (Silvo)
1 kleine rode paprika
2 bosuitjes
1 klein blikje Texaanse groentesmoor (Bonduelle, 200 gram)
4 eetlepels milde tacosaus (Casa Fiesta)
2 grote wraptortilla’s
1/2 bekertje crème fraiche
gratinkaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 220 graden. Maak de paprika schoon en snij hem in kleine blokjes. Snij de bosuien in ringetjes. Bak het gehakt rul in een koekenpan. Voeg als het gehakt klaar is de paprikablokjes toe en laat ze 2 minuten meebakken. Voeg de gehaktkruiden toe en roer goed door. Laat ca. 5 minuten zachtjes bakken. Voeg het blikje Texaanse groentesmoor toe en laat het geheel nog ca. 5 minuten sudderen. Haal de koekenpan van het vuur en schep de bosuienringetjes erdoor. Bestrijk de tortilla’s elk met 1 eetlepel tacosaus, verdeel het gehaktmengsel erover en rol ze op. Leg de opgerolde tortilla’s in een ingevette rechthoekige ovenschaal. Verdeel over elke tortilla een eetlepel tacosaus en strijk hier de crème fraiche over uit. Strooi er wat gratinkaas over. Zet de schotel ca. 15 minuten in de oven.
Receptnummer: 7855 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met tomatensalade. Idee voor 4 personen: vul 4 kleine i.p.v. 2 grote tortilla’s met gehakt en nog 4 kleine met kip (zie volgend recept), zodat ieder 2 verschillende enchillada’s krijgt. Met een salade erbij, soep met avocadoroom vooraf (recept 7550, maar dan wat minder gevuld) en een verse vruchtensalade na een geslaagd Mexicaans etentje!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept