Sonja's zelfgemaakte ravioli met krabsaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 pakje wontonvellen of zelfgemaakte pastalapjes (24 stuks)
1 blikje krab
2 eetlepels vissaus

1/2 pakje bechamelsaus (grand d'italia, voor 250 ml saus)
melk voor de bechamelsaus
1 uitje
1 teentje knoflook
verse basilicum
Bereiding:
Krab uit laten lekken en de helft van het blikje mengen met de vissaus. Op ieder wontonvel (of pasta blaadje) wat van dit mengsel doen, randen nat maken en dichtvouwen (je krijgt grote ravioli's). De ravioli's 3 minuten in kokend water koken. Ondertussen bechamelsaus maken volgens het paje en de rest van de krab toevoegen. In wat olie het uitje en knoflook fruiten. De saus toevoegen en de ravioli erin leggen. 1 minuutje pruttelen en op borden scheppen. Basilicum eroverheen verdelen. Eet smakelijk.
Receptnummer: 7876 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker met tomatensla welke overgoten is met balsamico azijn en olijfolie en uiteraard wat brood erbij om in de saus te dopen. Op sicilie hebben we dit een paar keer gegeten. Een andere manier om deze ravioli te eten is ipv saus gewoon wat gesmolten/gezouten boter erover. Dit wordt ook heel vaak als lunch geserveerd. Soms wordt het ook met tomatensaus geserveerd maar dat is lang zo smakelijk niet. Vooral krab doet het goed met de bechamelsaus. Hou er rekening mee dat als je wontonvellen gebruikt het eindresultaat geen "droge" pasta is maar dat het oppervlak wat glimmend en glad blijft.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept