Nieuws   Zoeken 

Marjon's broodje sprouty met knoflook
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr crunchymix (ook 'sprouty' genoemd, het is een mix van spruiten van peulvruchten)
beetje olijfolie
zwarte peper
zout
veel knoflook (hangt van voorkeur af)
8 pitabroodjes
8 el. (halfvolle) mayonaise
broodrooster
(aan te bevelen: rechaud)
Bereiding:
De pitabroodjes aan tafel in het broodrooster verhitten Verhit olie in een (roerbak-) pan Roerbak de sprouty (moet iets verkleuren) Voeg onderwijl zout, peper en een deel van de knoflook toe Roer de rest van de knoflook door de mayonaise Doe de sprouty tussen een pitabroodje Knoflookmayonaise er op en smullen maar (de sprouty koelt snel af, dus zet het op tafel op een rechaud)
Receptnummer: 7972 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Wij eten het ook wel eens als snelle hap op zaterdagavond. Niet aan te raden als je nog op bezoek moet (knoflook!). Mijn mening is: hoe meer knoflook, hoe lekkerder.
De crunchymix of sprouty is niet overal te koop. In sommige supermarkten lukt het wel, maar op de markt is het bijna altijd te krijgen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept