Nieuws   Zoeken 

Lijnertje's tonijnbolletjes
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote maanzaadbolletjes
3 eetl. tomatenketchup
1 blikje (185gram) tonijn in eigen nat
2 eetl. mayonaise
3/4 theel. pikant paprikapoeder
peper
zout
4 kleine gepelde soeptomaten
een paar gewassen en gedroogde sla blaadjes
Bereiding:
Snijd de bolletjes even door het midden door. Neem met een puntig lepeltje of mesje het kruim tot op 1cm. afstand van de korst uit de onderste stukken van de bolletjes. Strijk met de kwast 1eetl. van de tomatenketchup in de uitgeholde stukjes bolletje. Verdeel de inhoud van het blikje tonijn in een kom met 2 vorken in kleine stukken en verbrokkel daarop het uit de bolletjes genomen broodkruim. Voeg de rest van de tomatenketchup, de mayonaise en het paprika-poeder toe. Schep de inhoud van de kom met de vorken goed door elkaar en maak het mengsel pikant van smaak met peper en zout. Snijd de tomaten overlangs in dunne plakken. Verwijder daaruit de harde delen onder de kelkjes en verwijder desgewenst het zaad. Leg kleine stukjes slabladeren in de broodjes en laat de blaadjes even over de uitholling uitsteken. Leg de plakjes tomaat langs de buitenrand van de holte en vul die met het tonijnmengsel. Dek de vulling af met de bovenkant van het broodjes en dien die binnen 1 uur na de bereiding op.
Receptnummer: 8051 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Tip:
Gebruik i.p.v. maanzaadbolletjes sesambolletjes, harde broodjes of kadetjes.
Voeg aan de tonijnsalade 1 geperst teentje knoklook of 1 eetl. fijngesnipperde ui en 2 eetl. zeer fijn gesnipperde augurk toe.
Vissalade's zijn te maken van veel soorten vis. Enkele altrnatieven zijn: zalm, makreel of versgekookte kabeljaus, koolvis of schelvis.
Met maatjesharing en zure haring kan ook een heerlijke vissalade worden bereid.
Maatjesharing met bietjes, appel en ui en met zure haring zoals beschreven bij de tonijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept