Nieuws   Zoeken 

Ingeborg's hete balletjes met pittige tomatensaus
Ingredienten: (6 pers.):
1 ui
1 grote vlees tomaat
4 el olie
5 el zoetzure rode pepersaus(chilisaus)
200 gr. gehakt
1 el gehakt kruiden
2 el paneermeel
2 el koffieroom
3 el fijngehakte peterselie
zout
peper
Bereiding:
Hak de ui fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit 2 el. olie in een ruime koekepan en bak hierin de ui 3 min. op een hoog vuur.Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 min. op een hoog vuur. Voeg 3 el. chilisaus, 1 el. peterselie, een snufje zout en wat peper toe. Laat de saus afkoelen. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 el. chilisaus en 2 el. peterselie.
Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes. Verhit 2 el. olie in een ruime koekepan en bak hierin de gehakt balletjes rondom bruin en gaar (circa 10 min.) Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.
Receptnummer: 806 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: ingeborg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept