Nieuws   Zoeken 

Nel's spaghetti met tonijn
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak spaghetti
1 stronk broccoli (ong. 750 gr.)
2 blikken tonijn met italiaanse groenten
olijfolie om in te roerbakken
ca. 10 a 12 groene olijven
1 zakje geraspte pastakaas of grofgemalen parmenzaanse kaas.
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Roerbak de in roosjes gesneden broccoli (beetgaar) in een scheutje olijfolie. Als de broccoli beetgaar is de tonijn en de in plakjes gesneden olijven toevoegen en even meewarmen. Op het laatst er wat vers gemalen peper op strooien. Als de spaghetti uitgelekt is een klein scheutje olijfolie toevoegen. Spaghetti en groente apart serveren. Geraspte kaas er bij geven en smullen maar.
aanvulling: Helaas is de tonijn met italiaanse groente uit de collectie gehaald.
Als alternatief gebruik ik een blikje tonijn waaraan ik dan een eetlepel kappertjes, een paar in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes en een flinke theelepel italiaanse kruiden aan toevoeg. Is (bijna) net zo lekker.
Receptnummer: 8081 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept