Ingredienten: (4 pers.):
500 gr rundergehakt
3 sneetjes brood zonder korst
1 losgeroerd ei
6 gemberbolltjes, fijngehakt
zout, peper
nootmuskaat
gemalen kruidnagel
60 gr boter
2½ el bloem
1½ tl bouillonpoeder
1½ el mosterd | Bereiding:
Week het brood in water en knijp het goed uit. Meng het gehakt met het brood, ei, gember, zout, peper, nootmuskaat en kruidnagel. Laat een half uurtje rusten op een koele plaats. Vorm 4 ballen van het gehakt, wentel deze door de bloem. Verhit de boter en bak de ballen ca. 20 min tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan, roer 1½ el bloem door de bakboter. Schenk er 4 dl. warm water bij, onder voortdurende roeren. Voeg het bouillonpoeder toe. Zeef de saus en breng het opnieuw aan de kook. Roer de mosterd erdoor. Laat de gehaktballen langszaam door en door warm worden in de mosterdsaus. |