Nieuws   Zoeken 

Els' zoet-zure Chinese kool
Ingredienten: (4 pers.):
Zak gesneden chinese kool (500 gram)
3 el olie
1 winterwortel
3 tomaten
1 el maizena
1 dl kippenbouillon
2 el ketjap manis
2 el azijn
1 el bruine suiker
2 el sherry (eventueel)
1 tl. zout
Bereiding:
De wortel grof raspen. De tomaten in kleine stukjes snijden. Verhit 1 el olie in een pannetje en bak hierin onder voortdurend omscheppen de geraspte wortel en de stukjes tomaat zo'n drie minuten. Maak de maizena aan in een kommetje met een scheutje van de bouillon. Voeg de rest van de bouillon, de ketjap, azijn, zout en suiker toe. Roer het mengsel door het wortel-tomatenmengsel tot een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Verhit de rest van de olie in een wok en bak hierin de reepjes chinese kool. Goed doorscheppen. Voeg sherry of water toe en laat de kool een minuut of 2 zachtjes sudderen. De kool moet wel knapperig blijven. Verdeel de kool over 4 borden of doe het in een schaal en schenk de zoet-zure saus erover. Eet smakelijk!
Receptnummer: 8177 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept