Nieuws   Zoeken 

Macaroni Alweer van Arry
Ingredienten: (4 pers.):
3/4 pak elleboogjes of spiraaltjes macaroni
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1/2 bakje champignons
1 klein zakje soepgroenten
100 gr spekjes
350 gr gehakt rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
1 tl milde paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl suiker
1 tl Italiaanse kruiden
1/2 tl cayennepeper of scheutje tabasco
1/2 tl zout
geraspte kaas
Bereiding:
Kook de macaroni beetgaar. Bak intussen de spekjes uit en schep ze uit de pan. Fruit in 2 el van het achtergebleven vet de gesnipperde ui met de knoflook, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg achtereenvolgens toe: gehalveerde champignons, de paprika in stukjes en de soepgroente. Even laten bakken. Doe er daarna de spekjes, de kruiden, de suiker en de tomatenpuree bij en leng het aan met een beetje water. Alles 5 min. zachtjes laten pruttelen. Meng het gehakt met de macaroni, bestrooien met de geraspte kaas en 5 minuten onder grill tot de kaas een mooi kleurtje heeft. Heel klassiek, maar door de kruiden toch weer een beetje anders en in elk geval heel lekker.
Receptnummer: 824 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Je kunt uit de naam van dit gerecht opmaken hoe vaak we dit gegeten hebben!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept