Nieuws   Zoeken 

Sonja's Portugees stoofpotje
Ingredienten: (2 pers.):
zakje aardappelpartjes (pesto gekruid van Peka of naturel)
1 grote rode paprika
1 grote ui
1 stengel bleekselderij (eventueel)
1 teen knoflook
1 gedroogd pepertje
1 cm verse gemberwortel
bouillon

2 stukken kabeljauw in blokjes
Bereiding:
Snijd de paprika, ui en bleekselderij in grove stukken. Bak de knoflook,gember en pepertje in wat olijfolie. Voeg hierbij de groenten en bak kort mee (2 min). Voeg vervolgens de aardappels toe en bak 2 min mee. Voeg bouillon met 1 dl water toe en laat 5 minuten stoven. Daarna de vis erdoor roeren en nog 4 minuten stoven. Tijdens het stoven valt de vis een beetje uit elkaar maar dat vind ik juist lekker.
Receptnummer: 8281 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit is een variatie op een andere portugese stoofschotel die ik wel eens maak. In dat recept gebruik je een courgette ipv paprika en kipfilet ipv vis.
Officieel moet je 1 dl witte wijn nemen maar die had ik toevallig niet.

Het is ook erg lekker om de helft aardappels te nemen en dan lekker het sausje te soppen met wat stokbrood met kruidenboter.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept