Ingredienten: (4 pers.):
ingrediënten voor de witlof:
witlof ong. 400gr heel fijn gesneden
paprika ook ragfijn
sinaasappel geschild en in blokjes (of een blikje mandarijn)
ananas aan blokjes (of blikje met stukjes ananas)
kaas aan blokjes
tomaat aan blokjes
potje asperges (van die kleine asperge puntjes)
stuk of 4 hard gekookte eieren in partjes
ingrediënten voor de saus:
verse bieslook gehakt (ong. 1 eetlepel)
verse basilicum gehakt(ong. 7 a 8 blaadjes, een beetje naar eigen smaak)
verse peterselie gehakt(ong. 1 eetlepel)
een theelepel mierikswortel (uit potje)
paar druppels worshestersaus
paar druppels tabasco
peper
selderiezout (of wat selderie en zout)
mosterd (ong. 1 theelepel)
beetje sinaasappelsap
half kopje slasaus | Bereiding:
Alle ingredienten voor de witlof door elkaar mengen, behalve de eieren en asperges, en ong. 1 eetlepel citroensap erdoor roeren om verkleuring van de witlof tegen te gaan. ingrediënten voor de saus door elkaar roeren. Proeven, is het te zuur er wat suiker doorheen (ong. een theelepel) dan door de salade scheppen. Daarna de eieren en asperges op een leuke manier er op leggen. |