Nieuws   Zoeken 

Limbo en Loes' mosterdwijnsaus met kippie
Ingredienten: (4 pers.):
4x150g=600g kipfilet
400g macaroni
maizena
4x125ml=500 ml water
6 el mosterd
scheut wijn
1 el fijne koriander blaadjes
1 tl oregano
boter
peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze goudkleurig. Maak de maizena aan met koud water terwijl de macaroni wordt gekookt. Probeer bij het aanmaken alle klontjes weg te roeren. Voeg vervolgens aan de gebakken de maizena toe. Doe de mosterd erbij, goed roeren! Een flinke scheut wijn naar smaak toevoegen (Ik gooi m meestal tot net onder de flessahals leeg). En dan het smaakmakende: de koriander en de oregano toevoegen. Laat de saus 10 minuten tot een kwartiertje pruttelen. Zet het vuur daarna laag en voeg de koude boter toe. Goed roeren, de saus wordt nu in combi met de maizena pas echt dik. Als de saus klaar is moet je peper en zout naar smaak toevoegen. That's it.
Receptnummer: 8405 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Lekker met een ijsbergslaatje met azijn.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept