Nieuws   Zoeken 

Vera's koolvisschotel
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak diepvries koolvis a 400 gr
2 sinaasappels
1 prei
2 stengels bleekselderij
1 eetl. mosterd
100 gr. geraspte keurkaas
1 bekertje creme fraiche
2 beschuiten
Bereiding:
koolvis laten ontdooien (evt in magnetron) 1 sinaasappel uitpersen. De andere pellen en van witte velletjes ontdoen. Prei in ringen snijden wassen in de vergiet. Schil de bleekselderij met dunschiller en in stukjes snijden. Koolvis inwrijven met zout en peper en mosterd. In wijde ovenschaal leggen, sinaasappelsap eroverheen. Verdeel de prei en selderij rond de vis. Afdekken met folie. Verwarm de oven op 200gr. Schaal midden in de oven in 25 min gaar worden. Intussen de geraspte kaas en creme fraiche vermengen. (kan ook in de magnetron even verwarmen dan is het makkelijker te verdelen over de vis) Folie verwijderen en mengsel over de vis en groenten uitstrijken. Kruimel beschuit over het kaasmengsel. Nog 10 minuten in de oven goudbruin korstje. Lekker met salade en aardappels

aanvulling: de sinaasappelpartjes doe je bij prei en selderij rond de vis
Receptnummer: 8425 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept