Nieuws   Zoeken 

@strid's Rundvlees Carpaccio Met Gorgonzola En Mosterd
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr rundercarpaccio,
5 el extra vergine olijfolie,
2 el grof zeezout,
300 gr knolselderij,
sap van een ½ citroen,
3 el walnotenolie,
200 gr veldsla,
zout,
versgemalen zwarte peper,

Voor de dressing:
* 1 eierdooier,
* 2 el dijonmosterd,
* 1 el witte-wijnazijn,
* 2 tl bruine basterdsuiker,
* 6 el arachideolie,
* 1 el verse dille, fijngeknipt,
* 50 g Gorgonzola,
Bereiding:
Verdeel de carpaccio over 4 borden, bedruppel het met de olijfolie en bestrooi het met het zeezout en de peper. Doe de eierdooier voor de dressing in een kom en klop deze los met de mosterd, de azijn en de suiker. Klop er in een dun straaltje de olie door en roer er de fijngeknipte dille door. Doe de Gorgonzola in een aparte kom, giet er 2 el kokend water over en roer het tot een glad mengsel. Roer dit mengsel door de dressing en maak opsmaak met peper. Rasp de geschilde knolselderij en doe dit in een kom, schep er het citroensap en de walnotenolie door en breng opsmaak met peper. Schep de dressing voor het serveren door de veldsla en verdeel deze over het vlees. Strooi er dan de bleekselderij over en garneer de carpaccio met takjes dille.
Receptnummer: 8500 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept