Nieuws   Zoeken 

Monique's Mediterrane Tonijntaart
Ingredienten: (4 pers.):
8 a 10 sneetjes wit casinobrood
zonder korst
100 g. zachte boter
Voor de vulling:
1 bakje mascarpone
2 bl. tonijn in olie
4 ansjovisfilets
1 eetl. zwarte olijventapenade
Voor de garnering:
zwarte olijven
kerstomaatjes
basilicum
Bereiding:
Rooster de sneetjes brood en bestrijk ze met de boter. Beleg een vorm van maximaal 22-24 cm. doorsnee met het brood, ook de opstaande randen. Druk het geheel stevig aan. Laat de tonijn en ansjovis goed uitlekken. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en haal de tonijn los met een vork. Roer alle ingredienten voor de vulling door elkaar. Doe het tonijnmengsel in de broodvorm en laat de taart in de koelkast minstens een uur opstijven. Garneer met olijven, kerstomaatjes en basilicum-blaadjes.
Receptnummer: 8624 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een heerlijke en heel gemakkelijke hartige taart waarvoor je geen oven nodig hebt!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept